Sıkça Sorulan Sorular

DUVARDAKİ SANAT

SIKÇA SORULAN SORULAR – SSS

 

Soru   1: Soru   1: Piyasa ile kıyaslandığında Duvar Kağıtları ve Kanvas Tablolar arasındaki kalite farkları nelerdir? Siparişimi verirken neden Duvardaki Sanat’ı seçmeliyim?

Cevap 1: Mevcut pazarda yaygın olarak satışa sunulan ürünler hammadde ve kullanılan baskı teknolojisi itibari ile insan sağlığını tehdit etmektedir. Ayrıca kullanım ömrü açısından da avantajlı değillerdir. Duvardaki Sanat olarak kullandığımız hammadde ve baskı tekniği ile hem çevreye hem de insan sağlığına zararı olmayan yüksek kalite ürünler satmaktayız.

 

 

Soru    2: Duvar Kağıdı’nın uygulanması kolay mı? Herhangi bir ustaya ihtiyaç duyacak mıyım ?

 

Cevap 2: Duvar Kağıdı uygulamasını dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey almış olduğunuz ürün üzerindeki uygulama adımlarını takip etmeniz. Adımları doğru uyguladığınızda aslında ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu göreceksiniz.


 

Soru    3: Duvar Kağıtlarınız bebek ve çocuk odalarında güvenle kullanılabilir mi?

 

Cevap 3: Duvardaki Sanat bünyesinde sunulan tüm Duvar Kağıtları antibakteriyel çevre dostu kağıtlardan oluşup, Green Guard sertifikalı lateks (su bazlı) baskı tekniği kullanılarak imal edilmektedir. Sağlıklı olması açısından her türlü yaş gruplarında güvenle kullanabilirsiniz.

 

Soru   4: Duvar Kağıdını sökmek/çıkarmak kolay mı?

 

Cevap 4: Duvar Kağıdını çok kolay bir şekilde yüzeye hasar vermeden sökmeniz mümkün.

 

Soru    5: Duvar Kağıdı’nın temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?

Cevap 5: Duvar Kağıdınızı temizlerken, beyazlatıcı (ağartıcı maddeler) kullanılmamalıdır. Ağır kimyasallar içermeyen sıvı sabunlar (tercihen en doğal temizleyici olan arap sabunu) önerilir. Olası kirlenmelerde kirliliğin yoğunlaşması beklenmeden sünger veya yumuşak bez kullanılarak hafifçe silinmelidir. Beyaz sabun ve suyu karıştırarak rahat rahat silebilirsiniz. Dış etkenlerden, darbelerden yıpranan parçalar, yeniden baskı alınıp yapıştırma işlemi uygulanarak düzeltilebilir.

 

Soru    6: Duvar Kağıdı seçerken nelere dikkat etmem gerekir?

 

Cevap 6: Duvar yüzeyinizin tamamen pürüzsüz ve temiz olması gerekmektedir. Yüzeyde herhangi bir yağ,kir olmamasına dikkat ediniz. Eğer duvarınızda saten alçı var ise her türlü Duvar Kağıdını seçebilir ve uygulayabilirsiniz.

 

Soru    7: Duvarımda saten boya veya silikonlu boya var, Duvar Kağıdı uygulayabilir miyim?

Cevap 7: Duvar Kağıdı uygulanabilir fakat duvar kağıdının tutunması ve duvar kağıdının tutkalının emiş gücünü arttırmak için duvara 1 kat normal plastik boya uygulanmalıdır. Fakat dikkat edin “Silikonlu Plastik” kullanmayın! Ayrıca en çok yapılan hatalardan bir tanesi de Polizolan veya Dyobinder sürülmesidir. Duvara bu malzemeleri kullanmayın. Duvarın emiş gücü yok olur ve Duvar Kağıtları yapışmaz.


Soru    8: Duvar Kağıdı yaparken kapı ve pencere açık mı yoksa kapalı mı olmalıdır?

Cevap 8: Duvar Kağıdı yaparken kapı ve pencere (klima) mutlaka kapalı tutulmalı ! yoksa duvar kağıtları düşer. Yavaş yavaş kendi halinde kurumalı.

Soru    9: Duvar Kağıtlarını yaptım fakat çok kötü bir görünüm oldu,büzüşmeler ve ıslaklık var?

Cevap 9: Merak edecek bir şey yok Duvar Kağıdı’ nın kuruması 2 - 24 Saat arasıdır kendiliğinden düzelecektir. Kapı ve pencereyi açmayın...

Soru    10: Duvar Kağıdı’nın kuruduğunu nasıl anlarım?

Cevap 10: Eğer Duvar Kağıdı ıslak ve nemli görünmüyorsa kurumuş demektir.. Havalandırmak için kapı ve pencereleri açabilirsiniz.

Soru    11: Neden DUVAR KAĞIDI ?

 

Cevap 11:  

 DUVARLARINIZ BİRER SANAT ALANINA DÖNÜŞSÜN

BOYA ZAHMETİNDEN KURTULUN !

 

Boya paletlerinde karşılaşamayacağımız renkler, desenler ve dokularla bezenmiş Duvar Kağıtları, sanat eseri gibi duvarlar yaratarak yaşanılan mekânlara estetik ve canlılık katıyor.

 

Duvar Kağıtları alışılagelmiş standart çiçeksi ve soyut desenler yerine sizi yansıtan özel Fotoğraflar, Dijital ortama aktarılmış Resimler ve tarafınızdan hazırlanmış tasarımları da içerisinde barındırarak çalışmalarınızı duvarlarınıza aktarmanızı sağlar.

 

Duvar Kağıdı tamamen sağlıklıdır, malzeme yapısı gereği doğaldır, zararlı madde içermez. Kolay sökülebilir ve geri dönüşüm özelliği vardır.

Yapısı gereği yaşam alanlarınızda ses ve ısı izolasyonuna katkı sağlar.

Mekânların güçlü noktalarını ve üstün özelliklerini ortaya çıkartır.

Döşendiği mekânı aydınlatır, renk, canlılık ve ışık katar.

Zengin renk, desen ve doku seçenekleriyle yaşadığınız mekânlara kişiliğinizi ve beğenilerinizi yansıtmanızı sağlar, farklılık yaratır.

Kolay uygulanır, değiştirilebilir.

Kullanım ömrü uzundur, ekonomiktir.

Hijyeniktir, kir ve leke barındırmaz, duvarlarda küf oluşturmaz.

Kolay temizlenir, beyazlatıcı maddeler – ağır kimyasallar içermeyen sıvı sabunlar ile sünger veya bez yardımı ile silinebilir, renkleri  solmaz – yıpranmaz.

 

Soru    12: “Duvar Kağıdı Uygulaması” için hangi araçlar gerekli ?

Cevap 12:  Rulo, kova, yapıştırıcı ilaç,  plastik spatula, su terazisi, makas, metre, maket bıçağı, sünger gereklidir.

 

Soru    13: Duvar Kağıdı siparişlerinin teslimat süresi nedir?

Cevap 13:  Ürünleriniz en fazla 4 iş günü içerisinde hazırlanıp kargoya verilmektedir.

 

Soru    14: Duvar Kağıtları’nın evlere uygulanması konusunda hizmet veriyor musunuz?

 

Cevap 14: Duvardaki Sanat olarak direkt vermiş olduğumuz bir hizmetimiz yoktur. Talep etmeniz doğrultusunda İstanbul bölgesinde sizleri yönlendirebileceğimiz alanında uzman ekiplerimiz mevcuttur.

 

 

Soru    15: Duvar Kağıdı kış mevsiminde uygulanır mı? 

Cevap 15: Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7-8 derece altına düşmemesidir.

 

Soru    16: İthal Duvar Kağıdı ve yerli Duvar Kağıdı arasındaki fark nedir? 

 

Cevap  16: İthal duvar kağıdı vurgusu insanların kafasında her ne kadar “kaliteli” algısı oluştursa da çoğu zaman yanıltıcı bir kelime oyunudur. Genel anlamda ülkemizde bu konuda iyi bir hammadde üretimi olmadığından, kullanmış olduğumuz ürünlerin büyük bir kısmı ithal duvar kağıdından oluşmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken ise kağıdın özellikleri ve menşeidir. Duvardaki Sanat olarak kullanmış olduğumuz ürünler İngiltere menşei olup 1.Sınıf kalite duvar kağıtlarıdır.

 

Soru    17: Hangi ülkenin Duvar Kağıtları en iyidir? 

 

Cevap 17: Duvar kağıdı sektöründe büyük markalar bulunmaktadır. Bunlar genellikle Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere ve Çin markalarıdır. Bunlar onlarca yıldır duvar kağıdı üreten dünya markalarıdır.

 

 

Soru    18: Duvar Kağıdı yapmak için duvara astar sürmek gerekir mi? 

Cevap 18: Bu işin kuralı kaliteli işçiliktir. Kaba alçı sonrasında, saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt işlemi yapılabilir. Böyle bir zemin boyanmış ise üzerine duvar kağıdı yapıştırma işlemi yapılabilir. Sadece sentetik boyalar tiner kullanılarak seyreltilmiş yağlı boya gibi boyalar üzerine dönüşüm astarı sürmek ve duvar kağıdını o şekilde uygulamak daha iyi bir sonuç verecektir.

 

Soru    19: Tavan için özel Duvar Kağıdı var mıdır?

Cevap 19: Evet. Duvardaki Sanat tan almış olduğunuz ürünleri uygun zemin hazırlığı yapıldıktan sonra tavana uygulamanızda herhangi bir sakınca yoktur.

 


Diger sorularınız için: destek@duvardakisanat.com